Laden Evenementen

Themabijeenkomst: Meerwaarde op eigen akkerbouwbedrijf

28 november 2023 @ 15:00 – 18:00

Informatie

28 november 2023 15:00 – 18:00
Theaterkerk Nes
Wiesterwei 2
Nes, Noardeast-Fryslân 9143WJ Nederland
Theaterkerk Nes

Op dinsdag 28 november 2023 organiseert Kening de themabijeenkomst ‘Meerwaarde op eigen akkerbouwbedrijf’. Hoe creëer je als akkerbouwer in de korte keten meer waarde voor je product en zorg je voor een stabiele afzet? Dat is het onderwerp van deze themabijeenkomst. In Theaterkerk in Nes komen ervaringsdeskundigen aan het woord en gaan we in een praktische workshop aan de slag met de mogelijkheden binnen jouw bedrijf.

Om meteen de praktijk te proeven en te kunnen napraten staat een proeverij klaar. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het project Veggielab.

Programma

  • 15.00 – Inloop
  • 15.15 – Opening en start programma
  • 15.20 – Akkerbouwer Folkert Botma (Botma Pleats) vertelt over strokenteelt en het verwerken van de producten op het eigen bedrijf.
  • 15.50 – Akkerbouwer en ervaringsdeskundige Hero Havenga de Poel (Landgoud) aan het woord over zijn ervaringen met het creëren van eigen afzetkanalen, directe verkoop, klantcontact en het werken met niche producten.
  • 16.30 – Marketingdeskundige Carla Boonstra (Met Swoeng) leert je in een praktische workshop over consumentengedrag en laat je nadenken over de mogelijkheden binnen jouw onderneming.
  • 17.15 – De borrel en proeverij staan klaar!
  • 18.00 – Einde programma

Klik hier om je aan te melden via het online formulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Winter-BROED
Deze themabijeenkomst maakt deel uit van de Winter-BROED, biodiversiteitsweken. Met een expositie, inspiratiesessies en een Winterfest dompelen we Theaterkerk Nes twee weken lang om tot een winters biodivers festijn. Bekijk het programma van Winter-BROED via broed.frl/winter