Informatie

Theaterkerk Nes is sinds 2018 het meeste noordelijke culturele bolwerk aan de vaste wal. Met de zeedijk op steenworp afstand is Theaterkerk Nes een ware bruisplek voor allerlei culturele, kunstzinnige en maatschappelijke activiteiten. Van groot belang is de kracht van verbinding. Door unieke verbindingen te leggen ontstaat er een aanbod dat zowel voor de lokale, regionale als landelijke bezoeker interessant is.


In het aanbod van Theaterkerk Nes is regelmatig aandacht voor de Fryske taal en het landschap van het Waddengebied waarin Theaterkerk Nes gevestigd is.

Anke Bijlsma – Programmeur en Directeur van Theaterkerk Nes

Anke Bijlsma is de drijvende kracht achter Theaterkerk Nes. Zij wordt daarbij ondersteund door Marije Kinderman, een gedreven bestuur bestaande uit oud-gedeputeerde Klaas Fokkinga, Anna Doornbos en Frans Sijtsma én een klein leger aan vrijwilligers.

In Theaterkerk Nes worden regelmatig lezingen, concerten, workshops, congressen en zelfs trouw- en rouwdiensten gehouden. Anke Bijlsma is als directeur verantwoordelijk voor de programmering. Zij draagt zorg voor kwalitatieve activiteiten en evenementen.

Jaarlijks worden er enkele grootse tentoonstellingen, installaties en producties naar Theaterkerk Nes gehaald. Zo was in het verleden de Nachtwacht360 in Theaterkerk Nes te bewonderen, evenals Gaia van Luke Jerram en de expositie De Traanjagers. Dit soort tentoonstellingen en producties worden omlijst door een interessante randprogrammering, bestaande uit lezingen, workshops, concerten, diners en meer. Er wordt er in samenwerking met Muziekschool Opus 3 vaak een educatieprogramma aangeboden aan scholen uit de regio. Afhankelijk van het thema wordt er ingespeeld op zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. Voor groepen wordt er graag meegedacht over passende arrangementen.