2023 tot 2026

Culturele Ambassade

Anke Bijlsma is voor de periode van 2023-2026 benoemd tot Cultureel Ambassadeur van Noordoost-Friesland. Samenwerking als toverwoord en verbinden om te versterken, dat is waar Anke als Cultureel Ambassadeur voor staat. In 2017 won Anke de Cultuurprijs van Noardeast-Fryslân voor haar inspanningen op het gebied van kunst en cultuur in de regio. Vanuit Theaterkerk Nes ontwikkelt Anke Bijlsma culturele producties en evenementen.

Het verbinden van mensen door cultuur heeft Anke’s speciale aandacht. Dat het ruige oer-landschap van de Waddenzee uitnodigt tot het bedenken en realiseren van bijzondere openluchtevenementen bewees de Wadopera ‘Peter Grimes’ van Benjamin Britten, waar Bijlsma uitvoerend producent van was. Naast bovenstaande werkzaamheden is zij ook bekend als actrice en presentatrice in de provincie Fryslân.

Als Cultureel Ambassadeur is Anke Bijlsma er voor allerlei initiatieven en initiatiefnemers uit de regio op het gebied van cultuur en recreatie.

Advies en ondersteuning

Culturele instellingen en organisaties van culturele evenementen kunnen bij de Culturele Ambassade terecht met al hun vragen over het ontwikkelen van hun plan, het betrekken van professionals, vragen omtrent subsidiëring, marketing en communicatieontwikkeling. Vragen als: ‘Hoe krijgen we de buurt mee in onze plannen?’ ‘Waar moet ik rekening mee houden op het gebied van veiligheid?’ ‘Hoe zit het met vergunningen?’ zijn vragen die bij de Culturele Ambassade gesteld kunnen worden. Daarbij wordt er zowel gevraagd als ongevraagd advies gegeven, altijd met het doel om een evenement daardoor te kunnen versterken.

Waarmee kan de Culturele Ambassade van dienst zijn?

De Culturele Ambassade kijkt graag verder, waardoor er unieke verbindingen ontstaan zodat een evenement aantrekkelijker wordt voor een bredere doelgroep. Zodoende kunnen koppelingen worden gemaakt waardoor de bezoeker langer wil blijven of in een later stadium terug wil komen naar de regio.

Met oog voor het landschap, kwaliteit voorop en altijd denkend in kansen, kan de Culturele Ambassade organisatoren van evenementen net dat zetje in de rug geven waardoor het evenement een vliegende start maakt.

Advies

Ondersteuning

Aanvragen

Contact opnemen

Waarmee kunnen wij van dienst zijn?

“Het combineren van ‘grutskens’ op de eigen cultuur en nieuwsgierigheid naar die van een ander, zorgt voor een vitale programmering.”

— Anke Bijlsma, Directeur Theaterkerk Nes