In de regio

Theaterkerk Nes is gevestigd in Nes, Noardeast-Fryslân. Het ligt in het Waddengebied, aan de vaste wal. Daarmee is het aan de vaste wal het noordelijkste culturele bolwerk van Nederland. De regio biedt tal van mogelijkheden voor een langer verblijf. Er zijn vele campings, B&B’s en hotels die je de mogelijkheid bieden om je bezoek aan Theaterkerk Nes te combineren met het ontdekken van de Waddenregio. De regio leent zich goed voor wandel-, fiets- en bezinningstoerisme.

Het Waddengebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor al het erfgoed op deze lijst geldt dat er een urgentie is om dit erfgoed te bewaren voor de toekomst.

Dark Sky Tour

Vanuit Theaterkerk Nes bieden we de mogelijkheid om het Waddengebied te ontdekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mee te gaan op een Dark Sky Tour. Dit organiseren we onder andere voor groepen waar je bij aan kunt sluiten, maar we kunnen ook een Dark Sky Tour voor jouw groep op maat aanbieden. In combinatie met een diner bij kaarslicht is dit een prachtig arrangement!