Laden Evenementen

Film & filmcollege: Grutte Pier (try-out) (uitverkocht)

20 oktober 2022 @ 20:00 – 22:30

Informatie

20 oktober 2022 20:00 – 22:30
Theaterkerk Nes
Wiesterwei 2
Nes, Noardeast-Fryslân 9143WJ Nederland
Theaterkerk Nes

Op donderdag 20 oktober 2022 om 20.00 uur draait de Fryske film ‘Grutte Pier’ in Theaterkerk Nes. Voorafgaand zal de film ingeleid worden door de regisseur van de film, Steven de Jong

Grutte Pier vertelt het magische verhaal van Friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in die aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn. Natuurlijk is dit het verhaal van Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia. Maar ook is dit het verhaal van de slag bij Warns waar in 1345 veel doden vielen en waar de Friese onafhankelijkheid werd bevochten en… gewonnen. Het is eigenlijk een verhaal van vandaag. Hoe een volk zich nog altijd niet de wet laat voorschrijven door heersers uit het Westen.

Grutte Pier is een episch verhaal, verteld door de ogen van een opgroeiend joch, de enig overlevende van Pier zijn tragedy. Het vertelt hoe een goed mens kan veranderen in een kwaadaardig monster. Hoe elke vorm van zonlicht en vrolijkheid kan verdwijnen als het duister van de ziel wordt aangesproken. Hoe een diepgeworteld verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid een mens ook harteloos en onvoorwaardelijk kan maken. De kracht van grond, de kracht van geest, de kracht van bloed… samengebracht in een mytisch epos. Een ode aan Fryslan dat voor vrijheid vocht en zijn mensenziel moest aanspreken voor een beter leven.
𝐿𝐸𝐴𝑉𝐸𝑅 𝐷𝐸𝐴 𝐴𝑆 𝑆𝐿𝐴𝐸𝐹 • 𝐿𝐼𝐸𝑉𝐸𝑅 𝐷𝑂𝑂𝐷 𝐷𝐴𝑁 𝑆𝐿𝐴𝐴𝐹

Schaf de Kijkwijzer af - Piratenpartij  Kijkwijzer Vector Logo - Download Free SVG Icon | Worldvectorlogo

Bestel uw tickets (€18,50 per stuk) hieronder via deze website.