even voorstellen: Marije Kinderman

Even voorstellen:

Ik ben 22 jaar en kom uit Aldtsjerk, een klein dorpje gelegen tussen Leeuwarden en Dokkum. In de afgelopen jaren heb ik de opleiding Manager/Ondernemer Horeca afgerond, waarna ik ben gaan doorstuderen en mijn BA in International Hospitality Management heb behaald. Tijdens beide studies ben overal in de wereld geweest, van studeren op Bali en in Thailand, tot wonen en werken bij Carnegie Hall in New York, USA. Hoewel de cultuur in het buitenland prachtig is, kom ik na deze reizen toch altijd terug naar Fryslân. Naast mijn werk bij Theaterkerk Nes, ben ik ook actief als klein schapenhouder, wat niet als een verrassing komt als boerendochter op het platteland.

 
Wat is je functie bij Theaterkerk Nes?

Merendeels bestaat mijn functie uit het ondersteunen van Anke bij projecten. Hiernaast organiseer ik evenementen en beheer ik sinds kort het Instagram account van Theaterkerk Nes.


Hoe ben je hier terechtgekomen?

Eigenlijk per toeval. In februari had ik een meeting bij mijn andere werkgever, waar Anke ook aanwezig was. We raakten in gesprek over het feit dat ik niet naar de grote stad wilde verhuizen om een baan in de hospitality-branche te vinden. Hierna heeft Anke mij uitgenodigd om te komen werken bij Theaterkerk Nes, wat voor mij een prachtige kans was die ik meteen aan greep.


Wat kunnen we van jou verwachten de komende tijd bij de Theaterkerk?

In de komende tijd ben ik vooral achter de schermen bezig bij Theaterkerk Nes, van het opstarten van projecten tot content maken voor onze nieuwe Instagrampagina. Mocht u hiervan op de hoogte willen blijven, dan zou ik zeker aanraden om ons daar te volgen!


Wat vind je zelf van de Theaterkerk en waarom zou je anderen aanraden om hier naar toe te gaan?

Theaterkerk Nes staat voor mij bekend als een ontmoetingsplek waar kunst, cultuur en de gemeenschap samen komen. Dit zie je eigenlijk al vanaf het eerste moment van binnenkomst: de sfeer die er hangt is zoals we op z’n Fries zeggen: ‘noflik en smûk’. Ik zou anderen niet alleen aan willen raden om indrukwekkende exposities zoals Nachtwacht 360 te zien, maar ook om te zien dat er op het platteland zoveel passie is voor cultuur. Anke speelt hierin dan ook een grote rol en het zien van haar doorzettingsvermogen om Nes op de kaart te zetten, is dan ook erg inspirerend.