Bezoekers Nachtwacht360 in verwarring: Welke Nes?

NES (NOARDEAST-FRYSLÂN) – Dat de beroemde Nachtwacht van Rembrandt van Rijn nu als fotoreplica in Nes te bewonderen is, is veel mensen niet ontgaan. De bijzondere tentoonstelling trekt bezoekers uit het hele land.

bezoekers nachtwacht360 in verwarring
bezoekers van nachtwacht360 in verwarring , welke Nes?

Marcel van Kammen

Toch is er verwarring ontstaan over welke Nes in Friesland het is, zo blijkt een week na de opening. ,,Ik krij meardere tillefoantsjes oer dat minsken net goed witte welke Nes it is’’, stelt directeur Anke Bijlsma van Theaterkerk Nes. ,,We konden het in Nes (op Ameland) niet vinden. Zondag gaan we met de boot terug, dan rijden we eerst naar Theaterkerk Nes’’, aldus één van de reacties. Een ander belde op en zei: ,,Ik sta nu bij Akkrum in de buurt, mijn tijdsslot is over 20 minuten, kan ik het omboeken?”

Er zijn namelijk drie dorpen in Friesland met dezelfde naam: Nes Ameland, Nes Akkrum en Nes in Noardeast-Fryslân, vlakbij Dokkum. Het Nachtwacht360-project is dus in laatstgenoemde dorpje te zien. In Google Maps staat dit dorp nog geregistreerd onder de voormalige gemeente Dongeradeel. Het adres: Wiesterwei 2.

Vijf redenen om Theaterkerk Nes te bezoeken

  1. Hier zie je de Nachtwacht zoals je die nog nooit gezien hebt én de schilderijen van Gerrit  Breteler geïnspireerd op Nachtwacht360 en Rembrandt.
  2. Je hoeft er niet ver voor te rijden. Eindelijk eens zo’n bijzondere tentoonstelling, zó dichtbij.
  3. Juist in coronatijd is kunst en cultuur een mooie afleiding.
  4. Alleen de Theaterkerk in combinatie met de mooie omgeving is al een bezoekje waard.
  5. Je steunt de culturele sector die het nu zo moeilijk heeft.

 Een bezoek aan de Theaterkerk is coronaproof. Voor meer informatie, openingstijden en tickets, zie https://theaterkerknes.nl/nachtwacht-360/