Sopraan Jeannette van Schaik presenteert album in Theaterkerk Nes (afgelast)

* Let op: In verband met de verscherpte coronamaatregelen komt dit concert te vervallen Zaterdag 17 oktober treedt de Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik op in Theaterkerk Nes. Zij presenteert […]

Written By klasinavanderwerf

On 18 september 2020
"

Read more

* Let op: In verband met de verscherpte coronamaatregelen komt dit concert te vervallen

Zaterdag 17 oktober treedt de Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik op in Theaterkerk Nes. Zij presenteert haar langverwachte debuutalbum Elysium, dat zij samen opnam met pianist Peter Nilsson. Bijzonder is dat het optreden plaatsvindt temidden van de tentoonstelling Nachtwacht 360-kunstwerk.

Jeannette van Schaik speelt volgend jaar één van de hoofdrollen in de Wadopera Peter Grimes achter de dijk bij Paesens-Moddergat. Nu al is ze in Theaterkerk Nes te zien waar ze haar nieuwe album presenteert. De cd bevat een bloemlezing van romantische liederen van Ottorino Respighi, Erich Wolfgang Korngold en Richard Strauss. Elysium stond voor de Oude Grieken voor een paradijselijk deel van het dodenrijk waar de gelukzalige geesten verbleven. ,,Alle liederen op het album staan, elk op een eigen wijze, in verbinding met dit Elysium en gaan over bloei, vergankelijkheid, afscheid en het koesteren van herinneringen, waarbij de natuur vaak als metafoor wordt gebruikt”, aldus Van Schaik.

Het concert in de theaterkerk begint om 20.00 uur. Bestel uw tickets via deze website. De entree is €25, incl. 1 consumptie. In verband met corona worden de tickets uitsluitend per tweetal verkocht.

Meer informatie: www.jeannettevanschaik.com

0 reacties

Geef een reactie