Dark Sky Waddentour (uitverkocht)

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

Op vrijdag 24 februari 2023 kun je wandelend de sterrenhemel van het Dark Sky gebied bewonderen tijdens een Dark Sky Waddentour met gids Marcel Renou. Startend op één van de donkerste plekken van Nederland, waan je jezelf in de wondere wereld van het Wad. Marcel vertelt tijdens deze tour over het belang van donkerte, voor zowel mens- als dier.

€15.00

Concert: Baldrs Draumar & Hamradun – Nordic Nights Tour (uitverkocht)

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

NORDIC NIGHTS TOUR! Met trots presenteert Theaterkerk Nes een hele bijzondere avond, onderdeel van een hele exclusieve tour waarin onze eigen middeleeuwse Friese schalden van Baldrs Draumar de krachten bundelen met de Faroese band Hamradun.  Op zaterdagavond 25 maart 2023 vanaf 20.00 uur geven zij een exclusief concert, met Theaterkerk Nes als enige locatie in Friesland. Ga met Baldrs Draumar en Hamradun op zoek naar de Noordse connectie tussen Fryslân en de Faroer! Een avond vol muziek en verhalen, een avond om niet te missen en nooit te vergeten.

€20.00

Live-uitzending NPO Radio 1: De Publieke Tribune – Traanjagers

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

In Theaterkerk Nes, te midden van tentoonstelling 'De traanjagers', neemt NPO Radio 1 een live-uitzending op, met als thema 'Traanjagers, de laatste ooggetuigen van de walvisvaart'. Wekelijks luisteren duizenden mensen naar het bekende radioprogramma, gepresenteerd door Coen Verbraak. In combinatie met een bezoek aan tentoonstelling 'De traanjagers' en onder genot van een drankje woon je de uitzending bij.

€10.00

Walvisvaarderscafé in De Bûnte Bok in Ljussens (VOL)

Café De Bûnte Bok Doarpsstrjitte 20, Ljussens, Friesland, Nederland

Op zondagmiddag 24 september opent café De Bûnte Bok in Ljussens haar deuren voor het walvisvaarderscafé, een uniek onderdeel van de tentoonstelling 'De traanjagers'. Oud-walvisvaarders uit de regio gaan in gesprek met schrijfster en antropologe Anne-Goaitske Breteler. Het publiek mag vragen stellen. Foto's en filmbeelden brengt bemanning en publiek weer dichtbij de Willem Barendsz.