Bestsellerauteur kluun naar Theaterkerk Nes in boekenweek

Dit evenement heeft al plaatsgevonden. Titels als: ‘Komt een vrouw bij de dokter’, ‘De Weduwnaar’ en ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ staan allemaal op naam van de gerenommeerde […]

Written By Jorrit de Jong

On 15 maart 2019
"

Verder lezen

Dit evenement heeft al plaatsgevonden.

Titels als: ‘Komt een vrouw bij de dokter’, ‘De Weduwnaar’ en ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ staan allemaal op naam van de gerenommeerde Nederlandse schrijver Kluun. Middenin de Boekenweek, op woensdagavond 27 maart, reist hij af naar het paradiso van het Noorden: Theaterkerk Nes.

Raymondus Godefridus Norbertus van de Klundert, zo de echte naam van Kluun luidt, debuteerde in 2003 met zijn bekendste roman ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Hij schreef dat deels op basis van zijn eigen ervaringen: het verliezen van zijn zesendertigjarige vrouw en de emigratie met zijn driejarige dochtertje, die volgde naar Australië.

Het boek werd een ongekend succes; nog altijd geldt het als best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden, waarvan meer dan 1,2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Maar liefst dertig vertalingen zijn er gemaakt van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en in Taiwan, Slovenië en Zweden stond het zelfs op nummer één in de fictie-bestsellerlijsten. Ongetwijfeld kent men ook de gelijknamige Nederlandse film die onder de regie van Reinout Oerlemans in 2009 op het witte doek verscheen.

Op woensdag om 19.30 uur in Theaterkerk Nes zal Kluun de avond vullen met een lezing over zijn bijzondere vak. Het is dé gelegenheid om tijdens de Boekenweek kennis te maken met een van de bekendste hedendaagse schrijvers van Nederland. Boekhandel Van der Velde zorgt op deze avond voor de verkoop van Kluun’s boeken. Na afloop vindt een signeersessie plaats.

0 reacties

Geef een reactie