Pier21: De Emigrant

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

Op tongersdei 14 desimber spilet Pier21 hun foarstelling 'De Emigrant'! De foarstelling fertelt it ferhaal fan Sybolt de Haas, in Fryske emigrant dy 't 60 jier lyn alleryl de oseaan oerstuts nei Kanada. Hy hat it as emigrant net maklik hân. Mar it is him slagge om in aardich grut en goedrinnend boerebedriuw op te bouwen. Ta eare fan it 10 - jierrich bestean fan Pier21 wurdt De Emigrant opnij ferteld, nei it orizjinele ferhaal fan Romke Toering, no regissearre troch Jos Thie. Mei Freark Smink, Theo Smedes en Amin Ait Bihi.

Uitverkocht €22.50

Voorstelling: Kerstlied van een vrek door Bruun Kuijt

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

Op 24 december 2023 voert Bruun Kuijt de voorstelling 'Kerstlied van een vrek' op in Theaterkerk Nes. In de 150 jaar na de dood van Charles Dickens, keert Kuijt terug naar het moment waarop het theater hem voorgoed in zijn greep kreeg. Hij kruipt wederom in de rol van verteller, Scrooge, Marley en nog meer heerlijke figuren uit het beroemde A Christmas Carol.

Gurbe Douwstra – 70!!

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

Gurbe Douwstra wurdt 70 jier!! En dat fiert hy graach mei syn publyk. De Drachtster sjonger en lietskriuwer jout in jierdeisfeest fol mei muzyk. Mei bekinde âlde lietsjes en fansels ek nije lietsjes, en dat omklaaid mei smaaklike anekdoates. Yn 'e mande mei bassist/gitarist Bonne van der Wal en multi-ynstrumentalist Jan de Vries wurdt dit in feest om nea te ferjitten, mei in 'lach en een traan'. En elkenien is wolkom!

Frysk teater: Allinich Anna

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân) Wiesterwei 2, Nes, Friesland, Nederland

Anna verzorgt met een ijzersterk lijf en een hart vol liefde zieke dieren in haar dierenopvang. Als ze een herseninfarct krijgt is ze plotseling tot niets meer in staat. De opvangdieren zijn elders ondergebracht en Anna grijpt zich met haar vingertoppen aan het leven vast. We worden meegenomen in de belevingswereld van Anna en haar weg om zichzelf te worden in een veranderd lichaam. Zij wordt daarbij bijgestaan door haar liefste hond Jakobus, die haar vreugdevol en onvoorwaardelijk liefheeft. Een mysterieuze figuur op de achtergrond met een belangrijke boodschap van hoop.