Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Première voor Band of Bretelers (uitverkocht)

4 januari 2020 @ 20:00

Het nieuwe jaar begint in Theaterkerk Nes met een bijzondere première. Op zaterdagavond 4 januari vanaf 20.00 uur geeft zanger Gerrit Breteler een nieuwjaarsconcert samen met zijn zoon Hylke (17) en schoonzoon Durk Slager (26). Peter van der Zwaag begeleidt de muzikanten op de piano.

,,Het idee om met mijn vader op te treden ontstond vorig jaar tijdens de boekpresentatie van mijn zus, Anne-Goaitske’’, vertelt Hylke. ,,Daar zongen wij samen een nummer. De programmeur van ’t Readtsjerkje vroeg vervolgens of wij daar samen wilden optreden.’’ Ondertussen kwam ook Durk Slager uit Oosternijkerk in beeld. Hij heeft gitaarspelen als hobby. ,,Het was in eerste instantie de bedoeling dat ik één nummer zou meespelen op de gitaar, maar dat werden er steeds meer’’, lacht Durk.

Podium voor jonge muzikanten

Peter van der Zwaag begeleidt Gerrit Breteler al tien jaar op de piano. Hij is daarnaast onder andere vaste pianist van Willeke Alberti. Gerrit: ,,Ik ben heel blij met Peter. Hij zorgt voor de stabiele basis in onze groep. De muzikale energie die hij met zich meebrengt is onontbeerlijk.’’ Zowel Gerrit als Peter vinden het belangrijk om de jonge muzikanten op deze manier een podium te geven. Peter: ,,Het is mooi om te zien hoe het stokje wordt doorgegeven van vader op zoon.’’

Father and Son

Het repertoire bestaat vooral uit nummers die ze zelf mooi vinden. Hylke heeft de meest nummers uitgezocht. ,,Van de Eagles en Tom Waits tot Folk en Frysk. Het zijn vooral veel nummers van singer-songwriters. Zo zingen we ook het nummer ‘Father and Son’ van Cat Stevens’’, vertelt Hylke. Gerrit Breteler: ,,Ja, dat nûmer moat der wol by. Dat kin net oars.’’

Bestel uw tickets (€12,50 per stuk) hieronder via deze website. Let op: Kinderen tot 12 jaar zijn gratis!

Gegevens

Datum:
4 januari 2020
Tijd:
20:00
Kosten:
€ 12.50
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân)
Wiesterwei 2
Nes, Friesland 9143WJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0641605898
Website:
www.theaterkerknes.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Geef een reactie