Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Performance ‘ARCTIC MIRAGE’ door Terschellinger Tristan Visser

22 september @ 20:00 - 22:30

Tristan Visser, een moderne walvisvaarder, gaat niet op jacht naar walvissen, maar op een zoektocht naar hun zang. Walvissen zingen al miljoenen jaren en zijn ware muzikanten van de oceaan. In de jaren ’70 ontdekte Roger Payne dat walvissen geluiden voortbrengen met een muzikale structuur. Net zoals in onze eigen muziek, maken ze gebruik van thema’s en herhalende patronen. Daarom lijkt de zang van een walvis meer op muziek dan op taal. In 2019 ging Tristan Visser zich voor het eerst naar Groenland om een muzikale interactie aan te gaan met de Bultrugwalvis. Uitgerust met een onderwatermicrofoon en een onderwaterspeaker, stuurde hij zijn gitaarmuziek de oceaan in vanaf een zeilschip.
Echter, er is één walvissoort die zijn liederen wel zingt in het Arctisch gebied: de Groenlandse Walvis, ook wel bekend als de Bowhead Whale. Tristan kreeg vorig jaar de kans om aan boord te stappen van de Mae West, het schip van de Nederlandse schipper Andre Speet, tijdens diens expeditie van Groenland naar Alaska via de Noordwest Passage. Dit gebied is waar de Bowhead zijn lied ten gehore brengt. Theaterkerk Nes heeft de primeur! Het resultaat van deze bijzondere reis wordt voor het eerst hier gepresenteerd in het project ARCTIC MIRAGE van Tristan Visser en filmmaker Jeroen van de Bovenkamp. In november 2023 zal het te zien zijn tijdens het Noordelijk Film Festival.
Bestel uw tickets (€15,00 per stuk) hieronder via deze website.
Foto: Esther Kokmeijer

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€15.00
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Theaterkerk Nes
E-mail
info@theaterkerknes.nl

Locatie

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân)
Wiesterwei 2
Nes, Friesland 9143WJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 11 94 86 55
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie