Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tweede Ids De Beer-lezing

24 november @ 20:00 - 22:00

Op woensdagavond 24 november 2021 wordt vanaf 20.00 uur voor de tweede keer een Ids de Beer-lezing gehouden in Theaterkerk Nes. Ids de Beer (1916-1945) uit Nes was een verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gastsprekers zijn: Geert Mak en Roos Derks.

De avond wordt geopend door programmeur Anke Bijlsma, met een kort inleidend woord van de zoon van Ids, Freerk de Beer. Ids de Beer stelde niet alleen zijn eigen huis en zaak beschikbaar voor onderduikers, maar zocht daarnaast intensief naar meer onderduikadressen. Op 31 januari 1945 werd Ids de Beer beschoten door Duitse soldaten. Een paar dagen later stierf hij aan zijn verwondingen in het veldhospitaal van Leeuwarden.

Geert Mak en Roos Derks

De avond wordt ingevuld met lezingen van Geert Mak en Roos Derks, afgewisseld met muziek over oorlog en vrede door zanger Gerrit Breteler en zijn band. Roos Derks – Bazuijnen is bekend van het boek ‘Zo ben jij er ook nog?’ geschreven door de auteurs Bert van Slooten en Elly van der Klauw. Zij zochten uit wat er met de ouders van Roos gebeurde en geven een beeld van een intellectueel communistisch gezin dat geschonden uit de oorlog kwam. Roos vertelt in de Theaterkerk hoe zij als 10-jarig meisje, samen met haar twee jongere zusjes, op wonderbaarlijke wijze de drie laatste oorlogsjaren zonder ouders overleefde. Schrijver Geert Mak vertelt over 75 jaar vrijheid in het roerige Europa. Hij schreef het boek ‘De eeuw van mijn vader’ over zijn familie in Nederland, Sumatra en Birma tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Boekhandel Van der Velde Dokkum is deze avond aanwezig met boeken van Geert Mak en Roos Derks. Signeren is mogelijk.

Bestel uw tickets (€15,- per stuk) hieronder via deze website. LET OP: Tickets van 15 april 2020 en 14 april 2021 blijven geldig!

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tweede Ids de Beer-lezing
15.00

Gegevens

Datum:
24 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€ 15.00
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Theaterkerk Nes
E-mail:
info@theaterkerknes.nl

Locatie

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân)
Wiesterwei 2
Nes, Friesland 9143WJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0641605898
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie