Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Gaia en de Kosmos: Lezing van sterrenkundige Peer Zaal (uitverkocht)

3 juni 2022 @ 20:00 - 21:30

Op vrijdag 3 juni vertelt sterrenkundige Peer Zaal uit Ee in een bijzondere setting alles over de wonderen van de sterrenhemel. 

Met Gaia op de achtergrond, vertelt Peer Zaal meer over de geschiedenis van de sterrenkunde en het heelal. Een unieke ervaring, op de donkerste plek van Nederland, in het Dark Sky gebied Lauwersmeer. De Londonse cellist William Boon, alias Armed With Bow, zal de lezing begeleiden met een aantal improvisaties.

Dit is dé kans om meer te weten te komen over het ontstaan van onze aarde, de oerknal en de vorming van sterrenstelsels en zwarte gaten. We maken we een reis van van 13.8 miljard jaar door tijd en ruimte. Een immense kosmologische reis die vooraf is gegaan aan de tot standkoming van onze aarde, Gaia.

De lezing sluit perfect aan bij Luke Jerram’s Gaia installatie, het zal ons achterlaten met een gevoel voor ontzag voor onze planeet en haar geschiedenis.

Over sterrenkundige Peer Zaal

Peer is sinds 2011 zelfstandig timmerman, imker en huisvader. Hij heeft Natuur/Sterrenkunde gestudeerd in Groningen en is gepromoveerd in Amsterdam. Vervolgens heeft hij 10 jaar, tot 2011, gewerkt in het Herschel Project (Europese ruimtetelescoop) bij Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON).

Bestel uw tickets (€12,50 per stuk) hieronder via deze website. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
3 juni 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€12.50
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Theaterkerk Nes
E-mail
info@theaterkerknes.nl

Locatie

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân)
Wiesterwei 2
Nes, Friesland 9143WJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 11 94 86 55
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie