Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film: Where are you, Adam? (Adam, waar ben je?)

29 oktober 2022 @ 20:30 - 22:00

Op zaterdag 29 oktober 2022, tijdens de Nacht van de Nacht, vertoont Theaterkerk Nes de Oekraïense film ‘Where are you, Adam?’ (Adam, waar ben je?). Deze film is een onderdompeling in het leven van een van de kloosters van de heilige berg Athos. Het is een beschouwende documentaire – een kijk in een wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst. 

“Where are you, Adam?” speelt zich af in het oude Dochiariou-klooster aan de westkust van de berg Athos, het Egeïsche schiereiland dat uitsluitend gewijd is aan het oosters-christelijke monnikendom. Beelden van de natuur worden afgewisseld met de bijna onophoudelijke ronde van werk en gebed van de monniken, waardoor een ritmische band ontstaat tussen de mens en de natuurlijke wereld die een paradijs weerspiegelt waarnaar we allemaal vaag verlangen.

De parel van deze rijke Byzantijnse omgeving zijn echter de monniken zelf, van wie de warmte en authenticiteit is gevangen door een openbaring van hun dagelijks leven, elk met zijn vreugden, hoop en zwakheden. Door de filmmakers in hun midden uit te nodigen, hopen de monniken elke kijker aan te moedigen te ontwaken tot zijn eigen opstanding. Een centrale figuur in de film is de kloosteroudste, abt Gregory, die door zijn decennialange leiderschap een goed begrip heeft gekregen van de zielen onder zijn hoede en hun verlangen om voor zichzelf een staat te herwinnen die verwant is aan de menselijkheid van Adam voor de zondeval.

‘Where are you, Adam’ wordt ingeleid door Katja Novikova in samenwerking met de producent van de film, Alexander Pliska. De vertoning duurt 80 minuten en heeft Nederlandse ondertiteling. Na de film is er een Q&A. Bekijk de trailer hier

Bestel uw tickets (€10,00 per stuk) hieronder via deze website. De opbrengst van deze film wordt gebruikt om Oekraïne te helpen. 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
29 oktober 2022
Tijd:
20:30 - 22:00
Kosten:
€10.00
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

Theaterkerk Nes
E-mail
info@theaterkerknes.nl

Locatie

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslân)
Wiesterwei 2
Nes, Friesland 9143WJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06 11 94 86 55
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie