Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film & filmcollege: Grutte Pier (try-out) (uitverkocht)

20 oktober 2022 @ 20:00 - 22:30

Op donderdag 20 oktober 2022 om 20.00 uur draait de Fryske film ‘Grutte Pier’ in Theaterkerk Nes. Voorafgaand zal de film ingeleid worden door de regisseur van de film, Steven de Jong.ย 

Grutte Pier vertelt het magische verhaal van Friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in die aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn. Natuurlijk is dit het verhaal van Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia. Maar ook is dit het verhaal van de slag bij Warns waar in 1345 veel doden vielen en waar de Friese onafhankelijkheid werd bevochten en… gewonnen. Het is eigenlijk een verhaal van vandaag. Hoe een volk zich nog altijd niet de wet laat voorschrijven door heersers uit het Westen.

Grutte Pier is een episch verhaal, verteld door de ogen van een opgroeiend joch, de enig overlevende van Pier zijn tragedy. Het vertelt hoe een goed mens kan veranderen in een kwaadaardig monster. Hoe elke vorm van zonlicht en vrolijkheid kan verdwijnen als het duister van de ziel wordt aangesproken. Hoe een diepgeworteld verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid een mens ook harteloos en onvoorwaardelijk kan maken. De kracht van grond, de kracht van geest, de kracht van bloedโ€ฆ samengebracht in een mytisch epos. Een ode aan Fryslan dat voor vrijheid vocht en zijn mensenziel moest aanspreken voor een beter leven.
๐ฟ๐ธ๐ด๐‘‰๐ธ๐‘… ๐ท๐ธ๐ด ๐ด๐‘† ๐‘†๐ฟ๐ด๐ธ๐น โ€ข ๐ฟ๐ผ๐ธ๐‘‰๐ธ๐‘… ๐ท๐‘‚๐‘‚๐ท ๐ท๐ด๐‘ ๐‘†๐ฟ๐ด๐ด๐น

Schaf de Kijkwijzer af - Piratenpartij ย Kijkwijzer Vector Logo - Download Free SVG Icon | Worldvectorlogo

Bestel uw tickets (โ‚ฌ18,50 per stuk) hieronder via deze website.ย 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
20 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€18.50
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Theaterkerk Nes
E-mail
info@theaterkerknes.nl

Locatie

Theaterkerk Nes (Noard East Fryslรขn)
Wiesterwei 2
Nes, Friesland 9143WJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0641605898
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie